OttoFlow entegre mimarisi ve teknik özellikleri sayesinde kurumlara ölçeklenebilir, yönetilebilir ve esnek bir iş akışı platformu sağlar.
OttOFlow iş akışı uygulaması, bir organizasyon bünyesinde uygulanan iş süreçlerini hızlı, kolay ve tam entegre bir şekilde elektronik ortama taşıyarak izlenmesine ve yönetilmesine imkan sağlar. Bu sayede iş süreçlerinin uygulanması sırasındaki maliyetler azalır ve servis kalitesi yükselir. OttOFlow iş akışı çözümü, organizasyon bünyesinde kullanılan bütün süreçler hızlı bir şekilde sisteme tanıtılır.
OttoFlow iş akışı yönetim platformunun kurumların iş süreçlerine temel faydaları aşağıda yer almaktadır;
– Süreçleri kayıt altına alarak standardizasyonunun sağlanması ve şeffaflaştırılması, Organizasyon bünyesinde yürütülen iş süreçlerinin kurallarını ortaya çıkararak tanımlı bir hale getirir ve standardizasyonunu sağlar.
– Süreç revizyonlarında kolay ve hızlı implementasyon, İş süreçlerinin olası değişiklikleri mevcut araçlarla hızlı bir şekilde tanımlanabilmesi sayesinde yazılım maliyetleri minimuma indirgenir.
– Süreçlerin versiyonlanarak takip edilmesi, Zaman içerisinde süreçlerde ortaya çıkan değişiklikler sonrasında güncellemeler yapılarak süreçlerin yeni versiyonları oluşur. Her süreç ait olduğu versiyon ile işlemine devam edebilir ve yeni başlayan işler güncel versiyon üzerinden işler..
– Süreçlerin istenildiği zaman elektronik ortamda takip edilmesi ve raporlanması Süreçler içerisinde mesajların ve aktivitelerin kayıt altına alınmasını, dolayısıyla geçmişe yönelik raporların alınmasını ve karar verme süreceninin hızlanmasını sağlar. Sistemde o anda süreçlerle ilgili olarak iş yüklerinin dağılımını durum bilgisine göre raporlanır.
– İşin kalite ve verimliliğinin ölçülmesi ve iyileştirilmesi, Süreçlerin başlangıcından sonlanma aşamasına kadar üzerinde yapılan her davranış saklanır. Bu verilerin yardımı ile süreç performansları izlenilerek performans ve maliyetlendirme bilgileri elde edilir.
– Dış sistemlerle entegre şekilde süreçlerin yönetilmesi, İş süreçlerindeki dış sistemlerle olan veri alma ve yazma ihtiyaçları, entegrasyon bağlantı yöntemleri kullanılarak dış sistemlerle hızlı bir şekilde entegre edilmesi sağlanır.
– Süreçler maliyetlerinin düşürülmesi, Fiziksel kağıt dolaşımını engeller ve organizasyon maliyetlerini azaltır. Havuza atanan işlemlerde yük dengeleme kurallarına göre dağıtım yapılarak işlerin kuyrukta birikmesi engellenir ve kaynakların verimli kullanılması sağlanır.
OttoFlow iş akışı platformunun kurumlara sunduğu temel özellikler aşağıda yer almaktadır;
OttOFlow, sunmuş olduğu çoklu dil desteği, farklı veritabanlarına bağlanma seçeneği , dış sistemlerle kolay entegre olabilme özelliği ve tanım tabanlı akış geliştirme mimarisi ile, kurumların değişen iş akışı ihtiyaçlarını sunmuş olduğu hazır yapısı ile çözmeyi hedeflemekedir. OttoFlow, Microsoft teknojileri kullanılarak geliştirilmiş olup .net framework 3.5 üzerinde çalışmaktadır. OttOFlow sistem bileşenleri aşağıdaki şemada gösterilmiştir;
İzin Akışı
Kurum içerisindeki izinlerin web ortamında talep edildiği iş sürecidir. Çalışanın kullanmak istediği iznin bilgilerini (izin talebini yıllık, mazeret, evlilik vb.) forma girer ve talebini gerçekleştirir. Talebin iletilmesinden sonra, onay süreci idari, varsa fonksiyonel yönetici, insan kaynakları yöneticisi aşamalarından geçerek süreç sonlanır.
Çalışanların kartvizit basımı için kullandıkları iş akışı sürecidir. Çalışanın Adı, Soyadı, Ünvanı ve iletişim bilgileri organizasyon şemasından alınarak ekranda gösterilir. Basılması istenilen adet miktarı girilir ve talebini iletir. Talebin iletilmesinden sonra, onay süreci idari yönetici ve insan kaynakları yöneticisi aşamalarından geçerek süreç sonlanır.
İç ve Dış müşterilerinin şikayetlerini girebileceği, şikayetin çözüm aşamasında ilgili kişilerin bu süreci takip ettikleri ve sonuçlandırdıkları iş akışı sürecidir. Müşteri şikat bilgilerini ve şikayetin konusunu girer. Şikayetin konusuna göre gelen talep ilgili birimin işlem bekleyen şikayetler havuzuna düşer. Şikayet ile ilgili çözüm gerçekleştikten sonra müşteriye geri bildirim yapılarak süreç sonlanır. Süreç sonrasında ortalama şikayet çözüm süresi vb. gibi performans değerlerini ölçen raporlar kullanılır.